Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Голова ВРУ № 1692 від 02.12.2015 Про утворення Парламентського офісу місцевого самоврядування

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
 
Голови Верховної Ради України
 
м. Київ
 
№ 1692
 
02 грудня 2015 р.
 
Про утворення Парламентського офісу місцевого самоврядування
 
З метою забезпечення відкритості та прозорості діяльності парламенту, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України, посилення зв'язків Верховної Ради України з органами місцевого самоврядування, їх асоціаціями, територіальними громадами:
 
1. Підтримати ініціативу органів місцевого самоврядування, їх всеукраїнських асоціацій про утворення Парламентського офісу місцевого самоврядування.
 
2. Затвердити Порядок роботи Парламентського офісу місцевого самоврядування (додається).
 
3. Виконуючому обов'язки Керівника Апарату Верховної Ради України В.І.Слишинському забезпечити організацію функціонування Парламентського офісу місцевого самоврядування у будинку Верховної Ради України (місто Київ, вул. Банкова, 5-7, к.111) з урахуванням Календарного плану роботи Верховної Ради України відповідної сесії, графіку проведення відповідних парламентських слухань, інших парламентських заходів та графіку роботи Голови Верховної Ради України.
 
Голова Верховної Ради України
 
В.ГРОЙСМАН
 
 
 
Додаток 
до Розпорядження Голови 
Верховної Ради України 
від 02 грудня 2015 р. № 1692
 
ПОРЯДОК 
роботи Парламентського офісу місцевого самоврядування
 
1. Парламентський офіс місцевого самоврядування (далі - Парламентський офіс):
 
1.1. Надає інформаційно-консультативну допомогу представникам органів місцевого самоврядування та сприяє у вирішенні організаційних питань щодо їх співпраці з парламентом.
 
1.2. Організовує зустрічі керівництва Верховної Ради України, голів відповідних комітетів Верховної Ради України з посадовими особами місцевого самоврядування, депутатами місцевих рад, представниками територіальних громад, асоціацій органів місцевого самоврядування.
 
1.3. Забезпечує проведення заходів (круглих столів, нарад, робочих зустрічей) за участі представників Європейського Парламенту, вищих та місцевих представницьких органів зарубіжних країн, експертів з метою поширення кращого світового досвіду організації місцевого самоврядування та його законодавчого забезпечення, децентралізації влади, реформування місцевого самоврядування, розвитку місцевої демократії.
 
1.4. За пропозиціями представників органів місцевого самоврядування організовує заходи у відповідних комітетах парламенту та структурних підрозділах його Апарату.
 
1.5. Узагальнює ініціативи та пропозиції органів місцевого самоврядування, їх всеукраїнських асоціацій, територіальних громад з питань законодавчого забезпечення розвитку територіальних громад та вносить їх на розгляд Голові Верховної Ради України.
 
1.6. Сприяє роботі представників органів місцевого самоврядування з електронними інформаційними, бібліотечно-бібліографічними ресурсами Верховної Ради України, Європейського Парламенту, представницьких органів інших країн тощо.
 
1.7. Організовує присутність представників органів місцевого самоврядування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, парламентських слуханнях, інших заходах.
 
1.8. Сприяє взаємодії органів місцевого самоврядування та місцевих органів влади з Інститутом законодавства Верховної Ради України, Парламентським видавництвом, періодичними виданнями Верховної Ради України, Державним підприємством Парламентський телеканал "Рада" щодо організації спільних проектів.
 
1.9. Сприяє організації відвідувальних та презентаційних заходів у Верховній Раді України.
 
2. Організація діяльності Парламентського офісу
 
2.1. Парламентський офіс знаходиться в адміністративному приміщенні Верховної Ради України за адресою вул. Банкова, 5-7, кім. 111.
 
Телефони: 255-46-90, 255-46-91; АТС-10 28-38.
 
Час роботи Парламентського офісу з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 18.00.
 
2.2. За зверненнями представників органів місцевого самоврядування здійснюється їх забезпечення автотранспортом для проїзду від/до аеропорту, залізничного вокзалу, організація пропуску до приміщень Верховної Ради України тощо.
 
2.3. Організаційне забезпечення функціонування Парламентського офісу здійснює Управління по зв'язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування, інформаційно-методичне, експертно-аналітичне, матеріально-технічне - відповідні структурні підрозділи Апарату Верховної Ради України.
 
2.4. Діяльність Парламентського офісу здійснюється на основі щомісячних планів роботи.
 
2.5. Парламентський офіс інформує громадськість про свою діяльність. Інформація щодо поточної роботи Парламентського офісу розміщується на відповідному веб-ресурсі офіційного веб-сайту Верховної Ради України. Матеріали щодо проведених заходів можуть оприлюднюватись також у періодичних виданнях Верховної Ради України, висвітлюватись Державним підприємством Парламентський телеканал "Рада".
 


Інші НПА

Постанова Правління НБУ №829 від 26.11.2015 Про затвердження нормативно-правових актів з питань інформаційної безпеки Постанова Правління НБУ №474 від 28.10.2010 Про набрання чинності стандартами з управління інформаційною безпекою в банківській системі України Постанова Правління НБУ №859 від 03.12.2015 Про затвердження Положення про порядок обліку та проведення Національним банком України та банками України операцій з депозитними сертифікатами Національного банку України Постанова Правління НБУ №862 від 03.12.2015 Про внесення змін до нормативно-правового акта Національного банку України Наказ Мінрегіон №288 від 12.11.2015 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державного комітету України із земельних ресурсів Постанова КМУ №994 від 02.12.2015 Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2015 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування Постанова КМУ №992 від 25.11.2015 Про затвердження Порядку здійснення спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), внутрішніх морських водах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі України Розпорядження КМУ №1243 від 25.11.2015 Про внесення змін до плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку “Україна - 2020” у 2015 році Постанова КМУ №991 від 11.11.2015 Про затвердження Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності Розпорядження Президент №780 від 04.12.2015 Про звільнення Р. Шишки з посади голови Бродівської районної державної адміністрації Львівської області